“Kiva ja terve koira” – Seiskarinkoirakerhon syystapaaminen Karjalohjalla 3.11.2019

“Kiva ja terve koira” – Seiskarinkoirakerhon syystapaaminen Karjalohjalla 3.11.2019

Seiskarinkoirakerho perustettiin 1999. Kerhon 20-vuotisen taipaleen kunniaksi kerhon syystapaamiseen Karjalohjalle 3.11.2019 kokoontui kerholaisia koirineen. Tapaamisessa kuultiin koirien ja erityisesti hylje- ja seiskarinkoirien historiasta Juha Rosenqvistin kertomana. Rosenqvist on ollut kerhon toiminnassa mukana lähes koko sen historian ajan. Hän on koonnut koirien historiaa teokseensa Hyljekoirat ja seiskarinkoira – Hylkeenpyynnissä käytettyjen koirien historia kivikaudelta nykypäivään, josta löytyy enemmän tietoa kerhon sivuilta kohdasta seiskarinkoira ja Hyljekoirat ja seiskarinkoira -kirja.

Tapaamisessa julkistettiin myös kerhon valokuvakilpailun äänestystulos. Kärkikolmikon valokuvat löytyvät seiskarinkoirakerho-sivun uutisista.

Kerho on aloittanut yhteistyön MyDogDNA:n kanssa seiskarinkoirien perimän kartoittamiseksi. Kerhon jäsenille tiedotetaan asiasta yksityiskohtaisemmin jäsenpostituksella.

Seiskarinkoirakerho pyrkii koirien jalostuksessa varmistamaan koirien perimän monimuotoisuuden. Tässä työssä kerho on 20-vuotisen historiansa aikana onnistunut toteuttamaan jalostuksen tärkeimmän tavoitteen, joka on “kiva ja terve koira”.