Seiskarinkoirakerhon perustajajäsen Salme Nummela on kuollut

Seiskarinkoirakerhon perustajajäsen Salme Nummela on kuollut

Salme Nummela

1933–2016

Seiskarinkoirakerhon perustajajäsenen ja merkittävän kasvattajan Salme Nummelan muistolle

Salme Nummela tutustui Leo Sipilään 1990-luvulla, kun Sipilä etsi Seiskarin saarella eläneiden koirien mahdollisia jälkeläisiä Vakka-Suomen alueella. Salme Nummelan Riku-koira muistutti suuresti Seiskarissa aikanaan eläneitä koiria ja Rikusta tulikin yksi nykyisen seiskarikoirakannan kantaisistä.

Vuonna 1999 Salme Nummela oli mukana Uudessakaupungissa perustamassa Seiskarinkoirakerhoa. Nummela kasvatti kaikkiaan seitsemän seiskarinkoirapentuetta: Nummelan Olgalla kolme pentuetta, Nummelan Oonalla yhden pentueen, Laitilan Lindalla kaksi pentuetta ja Nummelan Lillillä yhden pentueen.

Vuonna 2013 Salme Nummela nimitettiin Seiskarinkoirakerhon kunniajäseneksi.

Lyökin Riutankarilla vuonna 1933 syntynyt Salme Nummela menehtyi pitkään sairastettuaan kesäkuussa 2016 Uudessakaupungissa. Hän jätti kasvattamillaan koirilla seiskarinkoirakantaan merkittävän perinnön, josta Seiskarinkoirakerho on syvästi kiitollinen. Salme Nummelan muisto elää hänen koirissaan.

Kiitokset Salmelle ihanista koirista!