Seiskarinkoira harrastaa valovakilpailu YLEISÖÄÄNESTYS

Seiskarinkoira harrastaa valovakilpailu YLEISÖÄÄNESTYS

Seiskarinkoirakerho kiittää kaikkia kuvilla kilpailuun osallistuneita! Äänestämään pääset sivun alaosassa kuvien jälkeen. Valitse harkiten, sinulla on vain yksi ääni käytössäsi.  Äänestysaikaa on 01.10.2019 – 15.10.2019. Yleisöäänestyksen kolme eniten ääniä saanutta kilpailijaa paljastetaan ja palkitaan Seiskarinkoirakerhon syystapaamisessa.

Tässä ovat tuomariston kymmenen valintaa yleisöäänestykseen.

Blomberg, Soile: Nöffi nauttii olostaan seurakoirana

KUVAKISA 19

Kuvaaja kertoo:

Kuvassa Nöffi nauttii olostaan vierelläni sängyllä. Nöffi on luonteeltaan erittäin suvaitsevainen, kiltti. Hän on meillä ihan kotikoirana.

Tuomariston kommentit:

Kuvassa on rauhallinen ja harmoninen tunnelma. Kaunis valo tuo maalauksellisuutta koiran lempeään olemukseen. Kuva kertoo upeasti seiskarinkoiran rauhallisesta läsnäolosta omistajansa kanssa.

 

Hirvonen Jenni: Helmi vadelmassa

Kuvaaja kertoo:

Helmi kulkee mukana joka paikassa ja jokaisessa puuhassa. Tällä kertaa mökin lähellä olevalle aukiolle, jonka pensaat olivat punaisenaan vadelmista. Oli vielä niin aikaista, että kaste viipyi lehdillä. Ihmiset poimivat vadelmia, Helmi haisteli ja tutki ympäristöään. Jossain vaiheessa Helmi kohotti päänsä ja väläytti tämän hymyn, otsatukka märkänä ja siitä huolimatta onnellisena saadessaan nauttia luonnosta ihmistensä kanssa. Vadelmanlehdet muodostivat hymylle luonnon oman kehyksen.

Tuomariston kommentit:

Kuvassa on onnistunut sommitelma ja väritys. Koiran olemus on hieno, sen katseen intensiivisyys vangitsee katsojan. Märkä turkki on hauska ja onnistunut yksityiskohta, joka korostaa tarinaa kuvan takana.

 

Ikonen Heidi: Taiga soutelemassa

Kuvaaja kertoo:

Taiga on pienestä asti tykännyt olla mukana soutelemassa. Tällä kertaa oltiin kahdestaan tyynenä juhannusaattoiltana kokkoja katselemassa ennen auringonlaskua muiden pelatessa lautapelejä mökissä.

Tuomariston kommentit:

Kuvassa on upea pysähtynyt, kultainen hetki. Kuvasta erityisen tekee taianomainen valo, jonka ääreen katsoja pysähtyy. Seiskarinkoiralle ominainen tarkkaavainen katse ja olemus tulevat hienosti esiin.

 

 

Korhonen Essi, Eino saaressa 1

Kuvaaja kertoo:

Syksy saapuu kovaa vauhtia ja se tuo mukanaan kylmät, pimenevät päivät. Saaressa ei tule yksinäinen olo, kun on näin hieno ystävä seurana. Eino nauttii saaressa olostaan, mutta koti on silti tärkein paikka.

Tuomariston kommentit:

Tämä kuva edustaa perinteistä koirakuvaa. Koiran olemus on tyylikäs, se seisoo kuin veistos veneen keulassa.

 

Korhonen Essi, Eino saaressa 2

Kuvaaja kertoo:

Syksy saapuu kovaa vauhtia ja se tuo mukanaan kylmät, pimenevät päivät. Saaressa ei tule yksinäinen olo, kun on näin hieno ystävä seurana. Eino nauttii saaressa olostaan, mutta koti on silti tärkein paikka.

Tuomariston kommentit:

Tässä kuvassa on onnistunut valo, joka korostaa koiran pörröistä turkkia. Myös seiskarinkoiran kippurahäntä on hienosti esillä. Kuvan sommittelu on kohdallaan ja koiran olemus tulee esiin hyvin. Sympaattiset sukat kruunaavat kuvan.

 

 

Lehtonen Veijo: Nam! Tuo on savustettuna herkkua

Kuvaaja kertoo:

Heppu on innokas veneilijä ja haluaa aina mukaan järvelle, milloin kalastamaan tai lintuja tarkkailemaan.

Tuomariston kommentit:

Kuvassa on koiran ja kalan herkullinen asetelma. Seiskarinkoiran innostunut korvien asento ja nuolaisu näyttävät hauskasti kalakaverin tarkan läsnäolon. Onnistunut ja hauska tilannekuva.

 

Lepistö Anniina: Max polkupyörälenkillä

Kuvaaja kertoo:

Viime kesän kovan hellejakson aikana oli yksi viileämpi, sateinen aamu, ja itselläni sattui vapaapäivä. Kukon laulun aikaan lähdettiin reippaalle aamulenkille Maxin kanssa, kerrankin kun oli sopivan viileää pyöräilyyn. Parisen kymmentä kilometriä tuli poljettua pitkin metsäpolkuja, välillä pysähdellen maisemia ihailemaan.

Tuomariston kommentit:

Kuvan sommittelu on hyvä, pyörä kertoo omaa tarinaansa koiran ja omistajan yhteisistä hetkistä. Metsän tunnelma ja kuvan väritys on upea. Kuvan asetelma, jossa polku jatkuu pyörän ja koiran takana, on mielenkiintoinen. Koiran korvien hienoinen epätarkkuus kielii malttamattomuudesta päästä jatkamaan matkaa ja sopii kuvan tunnelmaan hyvin.

 

Nenonen Leena: Varpu kaverikoirana

 

Kuvaaja kertoo:

Kuvassa on Varpu (Hirvosen Varpu) lapsenlapsemme Silvan kanssa. Varpu ja Silva ystävystyivät pitkän, yhteisen kesän aikana. On ollut huikeaa seurata, miten lämpö ja rakkaus pienen lapsenlapsemme (2v.) ja koiramme (8kk) välillä näkyy. Varpu on mukana Silvan leikeissä väliin ”potilaana” (sano aaa, koira nuuhkaisee lusikkaa ja avaa suunsa) ja toisinaan taas vaikkapa mustikassa, kuten kuvassa. Ja mustikat maistuivat molemmille! Varpu harrasti siis jo pentuaikana kaverikoirana olemista.

Tuomariston kommentit:

Kuvaan on taltioitu ihana vehreä kesän hetki ja kahden lapsen kaunis kohtaaminen. Kuva on tunnelmaltaan herkkä ja koskettava. Seiskarinkoira esitetään erilaisessa kuvakulmassa, mutta kuitenkin niin että ominaispiirteet, kuten kuonon profiili ja väritys nousevat hyvin esiin.

 

Räykkylä Harry: Ginny i farten

 

Kuvaaja kertoo:

Ginny nauttii Suomenlahden aalloista ja haistelee onko hylkeitä vesillä. Myös Ginnyn emännällä Christel Stenbäckillä on mairea hymy kasvoilla, kun on päästy yhdessä veneretkelle.

Tuomariston kommentit:

Upeasti taltioitu hetki, jossa koko tarina on hienosti näkyvissä. Kuvan sommittelu on erittäin onnistunut, vauhdin hurma näkyy kuvassa hienosti. Koiran ja omistajan kasvoilta on nähtävissä nautinto yhteisestä venematkasta. Kuvaa katsellessa voi tuntea viiman myös omilla kasvoillaan. Harvinainen ja hauska otos seiskarinkoirasta, sen esiintyessä kuvassa korvat luimussa ja silmät kiinni.

 

Sjögren Jonna: Laku junamatkalla landelle

 

Kuvaaja kertoo:

Laku kesällä 2019 junamatkalla landelle. Laku on kuvissa noin 13-vuotias papparainen.

Tuomariston kommentit:

Rajaus tekee kuvasta mielenkiintoisen ja intiimin. Se kestää monia katselukertoja ja herättää kysymyksiä tilanteesta kuvanottohetkellä. Mitä koira katsoo? Kerjääkö se kenties jäätelöä omistajaltaan? Kuvan värimaailma on kauniin harmoninen, vanhemman koiran harmaantuminen on hienosti näkyvissä turkin yksityiskohdissa.